2e prijs voor Joost Braat bij "monuprenten"

Fotowedstrijd "Monuprenten" levert mooie plaatjes op

Bron: Roosendaalse bode

Door: Remko Vermunt   donderdag 3 oktober 13:32 – 2019.

ROOSENDAAL – Marianne van den Bosch heeft de eerste prijs gewonnen in de zoektocht naar de mooiste foto van een Roosendaals monument. De fotowedstrijd ‘Monuprenten’ werd uitgeschreven in samenwerking met fotoclub ’t Statiefje en fotoclub West-Brabant. De deelnemers werd gevraagd foto’s in te sturen van monumentale en mooie gebouwen of plekken in de gemeente Roosendaal.

Van de bijna negentig ingezonden foto’s werden er dertig genomineerd door de jury. Die bestond uit Ben Steffen, Peter van Trijen, Karien Wierickx en Luc Zwegers. De dertig foto’s werden tijdens Monumentendag tentoongesteld in de corridor tussen het Tongerlohuys en de Kring. Op die dagen konden bezoekers hun stem uitbrengen op de mooiste foto. De foto met de meeste stemmen kreeg de publieksprijs. Er waren 132 stemformulieren ingeleverd en op bijna alle genomineerde foto’s was een stem uitgebracht. De winnaar van de publieksprijs kreeg 18 stemmen.

De eerste prijs van de jury ging naar Marianne van den Bosch met de foto “Ut zolderke bij munéér pastoor van Kasdonk”, een foto gemaakt in de pastorie Heilig Hartplein. De 2e prijs ging naar Joost Braat met de foto: “Ludwigstraat”, een panoramafoto van de straat met de mooie woningen van architect Jac. Hurks. De 3e prijs ging naar Ineke Stofmeel met de foto: “Het dankbaarheidsmonument St Michael”, genomen voor de Onze Lieve Vrouwekerk op de Kade. De Publieksprijs ging naar Jacco van Son met de foto: “Onze lieve vrouw van zeven smarten kapel in de sneeuw”. Een foto van het pad naar de Kapelberg in de sneeuw.

Marianne van de Bosch, 1e prijs
Joost Braat, 2e prijs
Ineke Stofmeel, 3e prijs
error: Inhoud van deze website is beschermd !!