Cultuurhuis Bovendonk officieel geopend

Afgelopen zaterdag 5 maart heeft wethouder Theunis het cultuurhuis Bovendonk officieel geopend.

Ceremoniemeester Leo Kievit heette iedereen, namens het bestuur van de stichting, hartelijk welkom in het theater van het cultuurhuis.

De openingsceremonie begon met een filmpje, samengesteld door ERSA, waarbij je zag hoe alle 39 verenigingen in de praktijk actief zijn in het huidige cultuurhuis.
Naast de vaste huurders zijn er nog 15 incidentele gebruikers.

Met; “Er was eens een …..” begon voorzitter Geert van der Horst, alsof het een sprookje was met een zeer goede afloop, zijn schets vanaf het ontstaan van het cultuurhuis, de visie en inzet van de kwartiermaker Michel Marijnen en de prima samenwerking met de gemeente.
Hij bedankte iedereen, maar vooral alle vrijwilligers die hebben bijgedragen aan de totstandkoming van dit prachtige cultuurhuis, met als paradepaardje het theater, voorzien van alle technische benodigdheden.

Wethouder Theunis, gaf ook zijn visie op het tot stand komen van het cultuurhuis en het belang van cultuur voor onze stad. Ook hij ging in om de samenwerking en de rol hierbij van het bestuur van de stichting. Hij beloofde, nu hij stopt als wethouder, dat hij ook straks te vinden zal zijn bij een van de verenigingen die nu in het cultuurhuis zijn gevestigd.

Daarna onthulde wethouder Theunis, bijgestaan door voorzitter Geert van de Horst, het kleurrijke naambord bij de ingang van het cultuurhuis.

Hiermede is Cultuurhuis Bovendonk officieel geopend en hebben we dat  gevierd met een drankje en een hapje in de ontmoetingsruimte.

Op 11 juni is dan het open huis, waarbij alle verenigingen zichzelf voorstellen en er allerlei activiteiten plaatvinden.

error: Inhoud van deze website is beschermd !!